📢 آیا تا به حال در کلاس درس یا بین دوستانتان چیزی برای گفتن داشتهاید اما جرأت نکردهاید که آن را بلند بگویید؟ شاید صدایتان بلرزد، دستهایتان عرق کند یا فکر کنید که دیگران شما را قضاوت میکنند. اگر این احساسات را تجربه کردهاید، باید بدانید که تنها نیستید!
سخنرانی یک مهارت فوقالعاده است که میتواند آیندهی شما را تغییر دهد. تصور کنید که بتوانید بدون ترس در برابر جمع صحبت کنید، نظراتتان را با قدرت بیان کنید و در مدرسه، دانشگاه یا حتی زندگی کاری بدرخشید!
در این مقاله، یک راهنمای جامع و ساده برای آموزش سخنرانی به نوجوانان آماده کردهایم که به شما یاد میدهد چطور با اعتمادبهنفس صحبت کنید، صدایتان را کنترل کنید، زبان بدن مناسبی داشته باشید و توجه همه را به خود جلب کنید. اگر شما یک نوجوان هستید یا والدینی دارید که میخواهند فرزندشان بدرخشد، این مقاله همان چیزی است که به دنبالش بودید! 🚀🔥
بریم سراغ یادگیری مهارت سخنرانی که میتواند آینده شما را متحول کند! 😎🎤
سخنرانی چیست؟ و یک نوجوان باید دررابطهبا سخنرانی چه چیزهایی رو بداند؟
استفاده از کلمات، حرکات بدن، تغییرات صدا برای انتقال نظرات و اطلاعات به مخاطبان را سخنرانی می نامند. هدف اصلی سخنرانی یاددادن مطالبی است که ما در آن ها تخصص داریمکه در ادامه بیشتر با آن آشنا میشویم.
به طور سادهتر سخنرانی یعنی یک نفر که همان سخنران هست در مورد یک موضوع خاص حرف میزند. ممکن است در مدرسه، مراسم یا حتی یک جلسه دوستانه باشد. سخنرانی در واقع فرصتی برای سخنران هست که افکار، احساسات و اطلاعات خودش را به مخاطبان ارائه کند . هنر سخنرانی و فن بیان یعنی اینکه ما این توانایی را داشته باشیم که بتوانیم با دیگران ارتباط بگیریم و بعد بتوانیم به شکل درست آن مطالب را ارائه بدهیم.
در یک سخنرانی اولازهمه،باید بدانیم که میخواهیم به دیگران چه بگوییم . ممکن است درباره یک تجربه شخصی، یک موضوع مهم، یا حتی یک ایده صحبت کنیم.
سپس، برنامه ریزی می کنیم که می خواهیم در هربخش از سخنرانی چه چیزی بگوییم و توانایی های ما برای انتقال سخنان به چه شکل است که اینجا حرفه و هنر سخنرانی پایکار میآید و دراین مرحله در واقع یک ساختار برای سخنرانی انتخاب میکنیم . که در ادامه مقاله به آن میپردازیم .

سخنران کیست؟ و آیا یک نوجوان میتواند یک سخنران شود؟
سخنران یا گوینده speaker، شخصی است که در سخنرانی، جلسه و … با استفاده از کلمات و ابزارهای غیرکلامی مانند حرکات بدن، صدا و مطالب و یا بینش خودش ارتباطی را بین خود و مخاطبان خود ایجاد میکند. به طور سادهتر سخنران یعنی کسی که در مورد یک موضوع خاص صحبت میکند. هدف سخنران اشتراک مطالب است . زمانی که کسی سخنرانی میکند، باید توجه مخاطبان را به سخنان خود جلب کند تا پیامش را بهخوبی منتقل کند. یک سخنران به شکل حرفه ای از داستانها، اطلاعات علمی و شواهد شخصی استفاده میکند تا موضوعی که دررابطه با آن صحبت میکند را بهصورت جذابتر ارائه دهد. درنتیجه سخنران کسی است که ازطریق صحبت کردن ، دیگران را تحتتأثیر قرار میدهد و سعی می کند مطالبی را با مخاطب خود به اشتراک بگذارد.
و آیا یک نوجوان میتواند به سخنران حرفه ای تبدیل شود ؟
بله! یک نوجوان قابلیت این را دارد که به یک سخنران تبدیل شود . برای تبدیل شدن به یک سخنران بایدچهکنیم؟ جواب این سؤال بسیار ساده است: شما با دنبالکردن آموزشهای سایت بهترین خود و این مقاله کامل و جامع میتوانید این کار را انجام بدهید.

مخاطبان در سخنرانی چه کسانی هستند؟
مخاطبان یک سخنرانی، افرادی هستند که به سخنرانی گوش میدهند و سعی میکنند از محتوا و پیام سخنران نتیجه بگیرند. هر کسی که بهنوعی بامحتوا یا موضوع سخنرانی در تماس باشد، مخاطب محسوب میشود. برای نوجوانان همکلاسیها، دوستان، خانواده و یا معلمان میتوانند مخاطب باشند. مهمترین نکته این است که مخاطبان باید به محتوا گوش دهند، از آن استفاده کنند و ممکن است تأثیرات متفاوتی از سخنرانی بر روی آنها بگذارد. سخنران باید سخنرانی خود را به شکل تاثیر گذاری بیان کنیم تا برای مخاطبان جذاب و مقثید باشد ، درنتیجه محتوای سخنران باید استانداردهایی داشته باشد که در ادامه ی مقالاتی که درادامه دراینباره مینویسیم .
روشهای سخنرانی نوجوانان
درادامه بهروشهای بسیارساده برای یادگیری ساده سخنرانی میپردازیم .

۱ - از بازی استفاده کنید.
یکی از ساده ترین روش ها برای تقویت سخنرانی استفاده از بازی های هدفمند مانند : ادابازی ، مشاعره و اسم و فامیل است .
1- بازی خاص نوستالژیک اسم و فامیل
این بازی قدیمی باعث می شود که دایره لغات شما بیشتر شود و با تکرار این بازی می توانید دایره لغات بیشتری داشته باشید ، تا در زمان سخنرانی کردن بتوانید از کلمات بیشتر و موثرتر استفاده کنید .

2- مشاعره
یکی از روش های تقویت سخنرانی در نوجوانان بازی مشاعره است که میتواند در استفاده هدفمند از شعر و دایره لغات بیشتر در سخنرانی های نوجوانان به آنها کمک کند .
برای انجام این بازی میتوانید از ۲ نفر به بالا انجام دهید . سپس برای شروع بازی یکی از افراد بازی را با یک شعر شروع میکند و ظرف مقابل با انتهای کلمه بیت حریف یک شعر دیگر میگوید و تا زمانی که یکی از اعضا نتواند شعر بسازد و بازی به اتمام میرسد .
3- بازی با کلمات
یکی دیگر از انواع بازی مشاعره بازی با کلمات میباشد . این بازی میتواند برای یادگیری زبان های خارجی و تقویت دایره لغات برای آموزش سخنرانی برای نوجوانان و حتی با بزرگسالان استفاده شود .
نفر اول : فن بیان
نفر دوم : نرده
نفره اول : هوا
نفر اول : آموزش
و ... به همین صورت پیدا میکند .

۲- گوشدادن به سخنرانیهای دیگران
یکی از روش های یادگیری سخنرانی، الگوبرداری از سخنرانی دیگران میباشد . برای اینکار میتوانید به سخنرانی ها ( ارائه و کنفرانس های ) معلمانتان ، همکلاسی ها و دوستان خود گوش بدهید . و از نقاطقوت آنها درس بگیرید و سعی کنید در کنفرانس های خود اشتباهات آنها را تکرار نکنید .
در مرحله ی بعد شما باید به سخنرانی های افرادی که بیشتر در این حرفه فعالیت میکنند گوش بدهید تا بتونید از تکنیک های حرفه ای تری در سخنرانی و یا کنفرانیس های خود استفاده کنید .
برای انجام این کار شما می توانید از ویدیو هایی که در گوگل می باشد گوش بدهید ، اما یکی از برنامه های بسیار کاربردی برای دیدن سخنرانی افراد برنامه ی تد Ted می باشد . این برنامه سخنرانی افراد زیادی که در موضوعات متفاوت سخنرانی کرده اند را جمع کرده است . شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این برنامه به مقاله ی چگونگی کار کردن با برنامه تد را مطالعه نمایید.

۳ - توجه به لحن و حرکات بدن
یکی از مهمترین سرفصل ها در یادگیری سخنرانی و فن بیان لحن و حرکات بدن می باشد. برای مثال : فرض کنید درحال گوش دادن به یکی از ارائه های دوستان خود هستید ،او در حال توضیح دادن یکی از مهمترین درس های مطالعات اجتماعی است و با حالت خوابآلودی و لحن بسیار خشک به همراه چسباندن دست های خود به کمرش و نگاه کردن به دیوار و سقف در حال توضیح دادن درس است . آیا با لذت به او گوش می دهید ؟ یا سرتان را بر روی میز میگذارید و انگار صحبتهای او مانند یک لالایی است ؟
اینجاست که مهارت داشتن یک لحن زیبا و داشتن حرکات بدن میتواند یک تکنیک بسیار عالی برای مدیریت کنفرانس و یا سخنرانی شما میباشد .
شما میتوانید برای کسب کردن اطلاعات بیشتر برای یادگیری لحن و حرکات بدن به مقاله فن بیان در سخنرانی را مطالعه نمایید .
۴ - گرفتن ویدئو (سخنرانیهای) کوتاه
شما میتوانید با تمام نکاتی که تا به الان یادگرفتهاید از خود ویدیو های کوتاه ضبط کنید و از تمام تکنیک هایی که یادگرفته اید استفاده کنید . شما نیاز به یک مکان مناسب با پس زمینه دیوار سفید یا هرچیزی به همراه دوربین یک موبایل این کار را انجام بدهید .
۵- نوشتن متن و تمرین
یکی دیگر از تکنیک های مهم در سخنرانی نوشتن متن سخنرانی میباشد . آیا شما میتوانید یک متن کنفرانیس سی دقیقهای را حفظ کنید ؟ قطعا خیر . شاید بتوانید کلیت و شکل سخنرانی خود را حفظ کنید اما نمیتوانید کل آن را حفظ کنیددر اینجا متن سخنرانی به کمک ما میآید . شما میةوانید با نوشتن عناوینی که میخواهید در رابطه با آن صحبت کنید و یا نوشتن مثال ها و یا داستان هایی که میخواهید در سخنرانی خود استفاده کنید را بنویسید تا در خاطرتان باشد .
اما به این نکته دقت کنید که تما سخنرانی خود را ننویسید و از رو نخوانید .
۶- گوشدادن به پادکستها
پادکستهای گزینههای خوبی هستند. به پادکستها گوش بدهید و به سبک صحبتکردن و انتقال اطلاعات از آنها الهام بگیرید که شما میتوانید از طریق بخش محصولات بهترین خود به بعضی از پادکستهای ما گوش بدهید و از آنها الهام بگیرید.
۷- ساخت و اجرای پادکست شخصی
بعد از گوشدادن به پادکستهای دیگران و تمرینات بالا، شما نوجوانان عزیز میتوانید یک پادکست کوچک برای خودتان بسازید. میتوانید درباره موضوعی که دوست دارید صحبت کنید و با اپلیکیشنهای ضبط صدا مانند بندی باب، ویس رکورد و… این کار رو انجام بدهید این تمرین باعث میشود که گفتار، لحن و خیلی چیزهایی دیگر در شما تقویت شود و بتوانید سخنرانی بهتری را ارائه بدهید.
پس شما با انجام این ۶ تمرین میتوانید خیلی راحت یک سخنرانی عالی را ارائه بدهید در ادامه به شما کمک میکنیم تا بتوانید یک موضوع عالی انتخاب کنید و به شما پیشنهادهایی میدهیم تا بتوانید دررابطهبا آن موضوعات سخنرانی کنید.
تا به الان در این مقاله متوجه شدیم که معنای سخنرانی ، سخنران ، مخاطبان ، فن بیان به چه معنا میباشد. و سپس هفت روش برای تقویت سخنرانی خود معرفی کردیم . اما ما برای صحبتکردن نیاز به یک موضوع داریم ، الان میخواهیم یادبگیریم که به چه صورت می توانیم موضوع سخنرانی خودرا انتخاب بکنیم.
نحوه انتخاب موضوع سخنرانی برای نوجوانان
- موضوعی را انتخاب کنید که با اطلاعات شما هماهنگ باشد.
- موضوع را با سطح دانش مخاطبی که میخواهید برای آن سخنرانی کنید انتخاب کنید و باید بدانید که این مرحله در مقالهٔ قبلی به آن اشاره شده است و شما میتوانید از آن استفاده کنید.
شما بر اساس این دو مورد میتوانید خیلی راحت موضوعی را انتخاب کنید و دررابطهبا آن صحبت کنید.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و از این مقاله استفادهٔ مفید کرده باشید. ما را دنبال کنید. و نظراتتون رو با ما به اشتراک بگذارید .
بسیارعالی و جامع بود موفق باشید💯
امیدوارم بتونید در مهارت سخنرانی و فن بیان به بهترین خودتون تبدیل بشید .